Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Προσκοπισμός.




Την Τετάρτη 05.04.2017 ο Περιφερειακός Έφορος ΑΜΘ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Σωτήρης Στόικος επισκέφτηκε το σχολείο μας στο πλαίσιο της γνωριμίας των μαθητών μας με τις εθελοντικές οργανώσεις και τα σωματεία της πόλης.

Με μια εξαιρετικά προγραμματισμένη και οργανωμένη παρουσίασε μίλησε στους μαθητές της Ε΄,Γ΄ΚΑΙ Δ΄,τάξης για το όραμα του προσκοπισμού, τις παγκόσμιες αρχές και αξίες που ενώνουν τους απανταχού προσκόπους της γης,


Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους 4 κλάδους προσκόπων
Λυκόπουλα από 7 έως 11 ετών
Πρόσκοποι από 11 έως 15 ετών
Ανιχνευτές από 15 έως 18 ετών
Προσκοπικό Δίκτυο από 18 έως 30 ετών


καθώς και το ότι ο Προσκοπισμός είναι µία σύγχρονη Κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες. Αγκαλιάζει όλα τα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας µας. 
Από την εκπαίδευση μέχρι την ανεργία και από τα ναρκωτικά μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος.

Την πρώτη μας γνωριμία θα ακολουθήσει προγραμματισμένη δράση στην Οδό Ονείρων, τον χώρο που έχει υιοθετήσει το σχολείο μας, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα γνωρίσουν από κοντά και θα συνεργαστούν με συνομήλικους αλλά και μεγαλύτερους προσκόπους.