Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ"

Αγαπητοί γονείς και μαθητές
Το σχολείο μας είναι σε θέση να σας ενημερώσει πως από τον Οκτώβριο του 2015 συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πιλοτικό πρόγραμμα εθελοντισμού "Νοιάζομαι και Δρω» το έργο του οποίου υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος και πολυμορφικού υλικού για τα σχολεία, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, δημιουργία σχολικού δικτύου για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα παιδιά και στους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά δραστηριοποιούνται στο σχολικό δίκτυο “Νοιάζομαι και Δρω” 60 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Για την υλοποίηση του έργου συμπράττουν το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα οποία χρηματοδοτούν τη δημιουργία του υλικού, την επιμόρφωση εκπαιδευτών και την πιλοτική δοκιμή του σε 60 σχολεία σε όλη τη χώρα.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας είναι εθελοντική και δε συνεπάγεται καμία δαπάνη για το δημόσιιο.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος«Είμαστε Όλοι Πολίτες» We are all Citizens το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.




Η επέκταση της Πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σε 50 επιπλέον σχολεία σε 12 Περιφέρειες της χώρας, με ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Stavros Niarchos Foundation), το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην επέκταση και αποτελεσματικότητα του προγράμματος!

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, 2015 – 2016, το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 σχολεία της Β/Θμιας και σε 30 σχολεία της Α/Θμιας Εκπαίδευσης Πανελλαδικά.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα μας τιμά αφού τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές με τους γονείς τους πρόκειται να συνεργαστούν με τα μεγαλύτερα Ιδρύματα της χώρας και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2016, παρουσία σπουδαίων επιστημόνων, δραστήριων Πανελλαδικά εκπαιδευτικών και παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας.

1