Blog σχολικού χαρακτήρα με καινοτόμο δράση την έρευνα και δημιουργία των παρουσιάσεων αποκλειστικά από τους μαθητές της τάξης. Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Ακάμπαλη Ελένη.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κάρτα και καρδιά για τη μαμά!

Στην Πέμπτη τάξη φτιάξαμε για τις μητέρες μας αυτές τις κάρτες. 
Είναι εύκολη κατασκευή και χρειάζονται :

-χαρτόνια κάνσον
-χαρτί γκοφρέ
-κορδέλα
-ριζόχαρτο
-λεπτός μαρκαδόρος
-μεράκι και πάλι μεράκι..:)





-Σε κάθε κάρτα ο καθένας μας έγραψε μια δική του ευχή για τη μαμά του και λόγια μονάδικα από το μυαλό του γιατί κάθε μαμα είναι μοναδική και η δασκάλα μας δε θέλει "ετοιματζίδικες ευκολίες".




-Τις καρδούλες που μοιάζουν με γλυφιτζούρια (αλλά δεν είναι, είναι απο φελιζολ) τις σφηνώσαμε σε καλαμάκια απο σουβλάκια και τις βάψαμε με τέμπερες! (η ιδέα ήταν απολύτως δική μας).

Παρακάτω είναι ενα slide με τη δουλειά μας (τα ποιήματα όμως είναι απο το ιντερνετ γιατι η δουλειά μας επεξεργάστηκε και ανέβηκε ένα χρόνο σχεδόν μετα:) 

-Καλη επιτυχία κα χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες.


Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


 Το σχολείο μας μπορείτε να το βρείτε κι εδώ..


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης αποτελείται από δυο (2) ορόφους με δέκα (10) αίθουσες τάξεων, δυο (2) αίθουσες εξωτερικές με κεραμοσκεπή και δυο (2) ΠΡΟΚΑΤ. Διαθέτει Βιβλιοθήκη που συνυπάρχει με την αίθουσα Πληροφορικής, αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών και αίθουσα Καλλιτεχνικών. Στην αυλή φιλοξενεί γήπεδο ποδοσφαίρου με δυο (2) εστίες και γήπεδο μπάσκετ (καλαθοσφαίρισης) με δυο (2) καλάθια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γήπεδο του βόλεϊ (αντισφαίρισης).

       Από το 2010 ανήκει στα "Σχολεία Νέου Τύπου" και ήταν ένα (1) από τα οκτακόσια (800) Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία διευρυμένου ωραρίου που λειτούργησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με διαμορφωμένο ωρολόγιο και διδακτικό πρόγραμμα. Διαθέτει τμήμα υποδοχής, τμήμα ένταξης και ολοήμερο.